Get Adobe Flash player
Címlap

Beszámolók

Rendezvények beszámolói

Hradec Kralove - 1.forduló

 

"Ezt is megéltük szőrös fejjel" - mondhatnánk joggal, ha mindenkinek lenne még haja. Összeállt a válogatott, és Magyar András szövetségi kapitány vezetésével lezajlott az első megméredtetés a csehországi Hradec Kralové-ben. Szombat reggel indultunk az MPB jóvoltából egy 11 személyes busszal, melybe végre mindannyian - bár kissé szűkösen - befértünk. A hét órás utazást követően épp időben érkeztünk. Gyors öltözés, és bemelegítés után le is zavartuk a két mérkőzésünket. 

Az első meccs elején nehezen vettük fel a ritmust. Mind védekezésben, mind támadásban gyengén szerepeltünk. A második negyedre már összeszedtük magunkat, így faragni tudtunk a hátrányunkból. A harmadik játékrészben tovább tudtuk javítani a dobott pontok számát, de az ellenfél is hasonlóan tett. Az utolsó negyedre elfáradtunk, már a középtávoliak sem mentek be.

Kielce - Hungary 53:32 (21:4, 6:10, 15:12, 11:6)

 

15 perc pihenőt követően a Brno csapata ellen gurultunk pályára.

Támadójátékban még jól kezdtünk, ám az ellenfél könnyen átment a védelmen, így ismét nagy fölénnyel nyerték a negyedet. A játékrészenként szerzett pontjait az ellenfél a mérkőzés végéig stabilan hozni is tudta, ám mi hullámzó teljesítménnyel is csak az utolsó negyedre tudtunk "egál közeli" eredményt kihozni.

Hungary - Brno 33:64 (8:20, 5:18, 12:16, 8:10)

Tanulságként a következőket vonhatjuk le:

  • Javítani kell az állóképességünkön, és az általános kondíciónkon.
  • Gyakorolni kell a támadófigurákat, és a védelmet az új játékosokkal.
  • Fejlődnünk kell dobóarányban, főleg a ziccerereket illetően.
  • A letámadások kivédésében javulást mutatunk, bár ez lehet az ellenfélnek is köszönhető.
 

HBLF Kupa 2014

dsc 3741

Kilencedik éve támogatja a HBLF Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságát a Provident

A legrutinosabb sportkommentátorban is bent akadna a szó, ahogy Farkas László csapatkapitány átcselezi magát a védőkön, majd az üres palánk előtt lefékez, de dobás helyett kivezeti a labdát hármason túlra, lepasszolja egy nagy nehezen felzárkózó csapattagnak, aki – természetesen – kihagyja a ziccert. És kitör a tapsorkán, mindkét szurkolói táborban. Farkas László ugyanis nem dobhat kosárra, ez igazságtalan volna. Mozgássérült sportoló, aki behozhatatlan előnyt élvez a kerekesszékes kosárlabdát próbálgató ép társakkal szemben.

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) május 24-én, szombaton tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságot nagyvállalatok számára. A versenyben 5 fős csapatok vesznek részt, akik közül négy ép sportoló, de kapnak maguk mellé egy igazi kerekesszékes mozgássérült kosárlabdázót, aki mentorként irányítja a csapatot a mérkőzéseken. A Provident kilencedik éve vesz részt a bajnokságban, csapattal és támogatóként egyaránt.

 

Bővebben...

 

A sportban nincsenek korlátok

I. Kerekesszékes Kosárlabda Nemzeti Bajnokság

A szombat örömteli nap volt a mozgássérült sportolók számára, ugyanis útjára indult az első Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Bajnokság. A bajnokság jelenleg három csapat részvételével zajlik: a budapesti Törekvés SE, a miskolci DVTK, és a Soproni Tigrisek SE.

Bővebben...

 

Nemzetközi Kosárlabda Torna Nagyvárad (2012. szeptember 20-23.)


oradea 2placeA szövetség által biztosított autóbusszal érkezett a csapat nagy része (7 fő) és a versenyszékek, mivel a hagyományoknak megfelelően a szervezők azoknak a csapatoknak, akik elfogadták a meghívást, a torna előtti nap vadvízi evezést szerveztek a „Sportban nincs határ” jeligével. 3 fő másnap este érkezett meg Nagyváradra saját gépkocsival. A szállás nem volt tökéletesen akadálymentes, de erre a pár napra nem jelentett megoldhatatlan akadályt.

A tornára négy csapatot hívtak meg a szervezők, de mint az kiderült, csak hárman fogadták el a meghívást:

         -  Románia képviseletében az ASP Oradea;

         -  Lengyelországot az AGH Cracovia;

         -  Magyarországot a Törekvés SE kerekesszékes kosárlabda csapata képviselte.

Bővebben...