Get Adobe Flash player
Címlap

Hradec Kralove - 1.forduló

 

"Ezt is megéltük szőrös fejjel" - mondhatnánk joggal, ha mindenkinek lenne még haja. Összeállt a válogatott, és Magyar András szövetségi kapitány vezetésével lezajlott az első megméredtetés a csehországi Hradec Kralové-ben. Szombat reggel indultunk az MPB jóvoltából egy 11 személyes busszal, melybe végre mindannyian - bár kissé szűkösen - befértünk. A hét órás utazást követően épp időben érkeztünk. Gyors öltözés, és bemelegítés után le is zavartuk a két mérkőzésünket. 

Az első meccs elején nehezen vettük fel a ritmust. Mind védekezésben, mind támadásban gyengén szerepeltünk. A második negyedre már összeszedtük magunkat, így faragni tudtunk a hátrányunkból. A harmadik játékrészben tovább tudtuk javítani a dobott pontok számát, de az ellenfél is hasonlóan tett. Az utolsó negyedre elfáradtunk, már a középtávoliak sem mentek be.

Kielce - Hungary 53:32 (21:4, 6:10, 15:12, 11:6)

 

15 perc pihenőt követően a Brno csapata ellen gurultunk pályára.

Támadójátékban még jól kezdtünk, ám az ellenfél könnyen átment a védelmen, így ismét nagy fölénnyel nyerték a negyedet. A játékrészenként szerzett pontjait az ellenfél a mérkőzés végéig stabilan hozni is tudta, ám mi hullámzó teljesítménnyel is csak az utolsó negyedre tudtunk "egál közeli" eredményt kihozni.

Hungary - Brno 33:64 (8:20, 5:18, 12:16, 8:10)

Tanulságként a következőket vonhatjuk le:

  • Javítani kell az állóképességünkön, és az általános kondíciónkon.
  • Gyakorolni kell a támadófigurákat, és a védelmet az új játékosokkal.
  • Fejlődnünk kell dobóarányban, főleg a ziccerereket illetően.
  • A letámadások kivédésében javulást mutatunk, bár ez lehet az ellenfélnek is köszönhető.