Get Adobe Flash player
Címlap

HBLF Kupa 2014

dsc 3741

Kilencedik éve támogatja a HBLF Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságát a Provident

A legrutinosabb sportkommentátorban is bent akadna a szó, ahogy Farkas László csapatkapitány átcselezi magát a védőkön, majd az üres palánk előtt lefékez, de dobás helyett kivezeti a labdát hármason túlra, lepasszolja egy nagy nehezen felzárkózó csapattagnak, aki – természetesen – kihagyja a ziccert. És kitör a tapsorkán, mindkét szurkolói táborban. Farkas László ugyanis nem dobhat kosárra, ez igazságtalan volna. Mozgássérült sportoló, aki behozhatatlan előnyt élvez a kerekesszékes kosárlabdát próbálgató ép társakkal szemben.

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) május 24-én, szombaton tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságot nagyvállalatok számára. A versenyben 5 fős csapatok vesznek részt, akik közül négy ép sportoló, de kapnak maguk mellé egy igazi kerekesszékes mozgássérült kosárlabdázót, aki mentorként irányítja a csapatot a mérkőzéseken. A Provident kilencedik éve vesz részt a bajnokságban, csapattal és támogatóként egyaránt.

 

 

„Elsőre furcsa volt elképzelni, hogy egyáltalán közlekedni tudjak egy ilyen kerekesszékben, nemhogy kosárlabdázni” – jegyezte meg Hajna Csongor, a Provident fenntarthatósági szakértője, aki egyúttal a csapat veteránja is. – „Sokkal ügyesebb ugyan nem lettem azóta, viszont rengeteg értékes embert ismerhettünk meg a kollégáimmal a bajnokságok során. Hálásak vagyunk a szervező HBLF-nek, hogy részt vehetünk ennek a remek sportnak a népszerűsítésében, amely segít az ép és mozgássérült embereket közelebb hozni egymáshoz. 2008-ban a kupát is elhódítottuk, idén pedig másodikak lettünk, de ez szinte lényegtelen. A csapatok itt egymást is segítik, akár kölcsön játékosokkal. Ez a bajnokság nem a győzelemről, hanem az esélyegyenlőség ünnepéről szól.”

A versenyt évről évre kiíró HBLF brit gyökerű nemzetközi non-profit szervezet, melynek társadalmi elnöke maga Károly herceg. A szervezet a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett hazai és nemzetközi vállalkozásokat, vezető üzletembereket és elismert szakértőket tömöríti. A HBLF számos szakmai munkacsoportot működtet, többek között az üzleti etika, vállalati önkéntesség, sokszínűség és esélyegyenlőség terén.

A versenyre abban a Bihari úti sportcsarnokban került sor, ahol a paralimpikon vívóink is készülnek. A kupa lebonyolításában a mozgássérültek sportját támogató Return Alapítvány, valamint a kerekesszékes kosárlabdasport számos mozgássérült szereplője részt vett.

„Köszönjük, és remélem továbbra is évről évre élvezhetjük egymás társaságát az ép résztvevőkkel, illetve segíthetjük őket gólpasszal, még akkor is, ha sosem dobják be...” – viccelődött Farkas László, a Return Alapítvány vezetője – „Minden évben – immár 12 éve – nagy örömmel rendezzük meg ezt a példaértékű rendezvényt a HBLF-fel közösen. Ennek a versenynek is köszönhető, hogy a magyarországi kerekesszékes kosárlabda a vegetáló stádiumból kitörve eljuthatott az országos bajnokság megrendezéséig, amelyen Sopron, Miskolc és Budapest legjobbjai csapnak össze." – tette hozzá.

 

forrás: http://www.provident.hu/kapcsolat/sajtoszoba/kerekesszekes_kosarlabda/