Get Adobe Flash player
Címlap

A sportban nincsenek korlátok

I. Kerekesszékes Kosárlabda Nemzeti Bajnokság

A szombat örömteli nap volt a mozgássérült sportolók számára, ugyanis útjára indult az első Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Bajnokság. A bajnokság jelenleg három csapat részvételével zajlik: a budapesti Törekvés SE, a miskolci DVTK, és a Soproni Tigrisek SE.


Minden fordulóban körmérkőzéseket játszanak a csapatok az adott helyszínen, tehát az érdeklődők 3-3 meccset láthatnak Budapesten, Miskolcon, Sopronban, illetve a záró fordulóban ismételten Budapesten.
Az első fordulónak a Törekvés SE csarnoka biztosította a helyszínt.
A helyszínre érve, a sportolók arcán az elégedettség és az elszántság látszott, hogy végre egy bajnokság keretein belül mérhetik össze erejüket.

 

Töredelmesen bevallom, hogy eddig nem sok ismeretanyagom volt a kerekesszékes kosárlabdáról, csak talán az, amit képeken, illetve az egyik sör reklámjában láttam.
Egy gyors szabályismertető után meg is kezdődhetett az első mérkőzés a Törekvés SE és a DVTK között. A meccs a Törekvés SE megérdemelt győzelmével zárult.
A meccs után hivatalos megnyitón köszöntötték a résztvevő sportolókat, és az érdeklődőket.
Ezután kezdődhetett a második mérkőzés: a DVTK és a győriekkel kiegészült Soproni Tigrisek SE között. A meccs hasonló különbséggel zárult, mint az első meccs, mindkét fél keményen odatette magát.

Kis szünet, és frissítő után kezdetét vette a házigazda, és a Soproni Tigrisek közötti találkozó, mely a hazaiak nagy arányú győzelmével fejeződött be.
Az első forduló után tehát a Törekvés SE 2 győzelemmel, veretlenül áll a tabella élén, őket követi a DVTK csapata 1 győzelemmel és 1 vereséggel, a harmadik helyen pedig a Soproni Tigrisek állnak 2 vereséggel.
Számomra meglepő volt, hogy milyen kemény ütközések, harcok folynak a labdáért, de ez a keménység a lefújás pillanatában szertefoszlik, és a csapatok egy emberként örülnek a másik sikerének. Megdöbbentő volt látni, hogy a résztvevő mozgássérült sportolóknál tényleg "Nincs kifogás".

A következő forduló Miskolcon, március 22-én kerül megrendezésre, és minden érdeklődő sportbarátot szeretettel várunk.

Eredmények:
Törekvés SE - DVTK 45:16
DVTK - Soproni Tigrisek SE 47:21
Törekvés SE - Soproni Tigrisek SE 70:13

 

Tóth Máté

Képek a galériában